ÄNTLIGEN FESTIVAL IGEN!

2018 återupplivade Kanotföreningen Öresund den anrika Tjäröfestivalen som tidigare hade arrangerats av kommersiella krafter.

På Tjärö hade det varit festivaler 2010, 2011 och 2012.

Efter ett par festivaler på fastlandet i Järnavik lades det hela i malpåse innan vi i KFÖ som sagt tog upp tråden.

Vår filosofi var

AV PADDLARE FÖR PADDLARE!

Vi tyckte det fanns så många duktiga paddlare och instruktörer på hemmaplan och vi hoppades att dessa ville ställa upp med sin kunskap utan ekonomisk ersättning och att denna filosofi skulle uppskattas av alla paddlare.

Efter en nervös start visade det sig att vi hade träffat mitt i prick. Nästan alla instruktörer vi kontaktade tackade ja och festivalen blev snabbt fulltecknad.

Utvärderingarna efter festivalen visade också att vår filosofi var rätt.

Detta gav oss såklart blodat tand så vi byggde vidare på succén, försökte förbättra det som gick att förbättra och genomförde en ny fulltecknad festival 2019.

Sedan kom pandemin i vägen för oss som för alla andra men nu är det dags igen!

Vi är i år en stor arrangemangsgrupp på 10 personer som bygger vidare på det som har uppskattats på tidigare festivaler samtidigt som vi jobbar på att förnya.

Nytt för i år är till exempel buschkraft, naturens/havets skafferi samt stand up comedy.

I övrigt har vi samma bredd som tidigare:

Mycket havskajak – både turpaddling och teknik – grönlandspaddling, mycket säkerhet, vattenpolo, SUP, surfkajak, swimrun, roll, kajakbygge, yoga och mycket mycket mer.

Du som anmäler dig till festivalen köper en all-in-biljett där du får tältplats, all mat från den välkända restaurangen samt möjlighet att vara med på 4 olika pass (fredag em, lördag fm, lördag em samt söndag fm) 

Dessutom kan du testa yoga, lyssna på stand up comedy och föreläsningar och mycket annat roligt.

Vi i arrangemangsgruppen kommer göra vårt bästa för att du skall få en underbar och lärorik helg på Tjärö.