Eftermiddags- och Kvällsprogram

Förutom Tjärös middagsbuffe som ingår i ditt festivalpass och mingel på Tjärös stora trädäck, erbjuder vi följande aktiviteter.

Bastubåten

Varva ner och värm upp dig med att bada bastu på fredag och lördag eftermiddag/kväll – Tjärös bastubåt är bokad och uppvärmd!

Bastubåten

Trailrun och Swimrun

Som avslutning på dagen fredag och lördag, lite innan middagsserveringen, bjuder traditionen att det hålls ett trailrun och ett swimrun. Dessa events hålls utanför schemat med bokade pass, så alla som vill kan delta. Tävlingsmomentet är extremt nedtonat. Istället tar man sig i grupp springande och simmande runt Tjärö. Ett nytt sätt att se ön och ett perfekt sätt att få röra på kroppen efter en dag i kajaken.

Packa ner löparskor (det funkar också utmärkt med neopren-skor) och våtdräkt!

Swimrun strax efter målgång

Speakers Corner

Förra årets nyhet på land blev så uppskattad att vi ju bara måste erbjuda den på nytt! Innehållet kommer givetvis att vara något annat, men lika intressant. De som lyssnade riktigt uppmärksamt i fjol kanske kan dra sig till minnes en cliffhanger ur föredraget om Johan Lerberg. Men även alla ni som inte kan det får i år möjlighet att lyssna till Anders J Johansson då han delar med sig av sina kunskaper om kajakers historia i Sverige genom att prata under rubriken ”Öresunds första paddlare”.

Anders J Johansson

Kajak comedy tour!

Även om Tjäröfestivalen främst äger rum till sjöss vill vi gärna bjuda på underhållning på land också. Och vad passar då bättre än komikern och kanotisten Martin Svensson från Helsingborg. Ni som var med 2022 minns säkert hans uppskattade framträdande då. Det var första gången vi hade standup på festivalen och det blev väldigt lyckat.

I sommar planerar Martin en turné med kajaken på taket och ljudanläggningen i bakluckan för att besöka platser där han kan kombinera paddling med uppträdande. Så givetvis blir det ett stopp hos oss på Tjäröfestivalen för en föreställning! 👌😊

(Och kan du inte stilla dig till augusti eller har du kanske en lysande idé om ett annat passande stopp på kajakturnén når du Martin på martin@martinshumor.se.)

Martin Svensson, Kajak comedy tour