Om oss

Sedan 2018 arrangeras Tjäröfestivalen av Kanotföreningen Öresund (KFÖ) som har sin bas i Malmö. Nedan presenteras arrangörsgruppen för 2022. Du når oss på mail tjaro@kforesund.se.

Ulrike Richter

Festivalgeneral och spindeln i nätet för Tjäröfestivalen. För Ulrike är paddling främst ett sätt att uppleva naturen. Ulrike är också ordförande i KFÖ.
På Tjäröfestivalen i år kommer hon att hålla i pass om ”Naturen/Havets skafferi”.

Peter Brander

Peter är Programansvarig för årets festival. Han trivs lika bra på land som på vatten och har förutom paddlingen en bakgrund som ledare inom scouterna. På årets festival kommer Peter att hålla i pass om Bushcraft.

Niklas Ekman

Niklas, som är en mycket erfaren paddlare, siktar under 2022 på att fixa ett rött paddelpass. Niklas har rört sig från vågor och surf mot Paddelpass och examinationer. Kommer att vara ansvarig för säkerhet under festivalen samt hålla i pass för examinering i gröna paddelpasset.

 

Anders Petersson

Anders har paddlat med KFÖ under 7 år och har deltagit i tidagare festivaler.
I år sköter Anders festivalens hemsida samt håller pass i ”Plask och lek”.

 

Bengt Selander

Bengt gillar paddling och har lång erfarenhet av både havskajak och forspaddling. I arrangörsgruppen är Bengt sekreterare under våra möten bland annat. 

 

Håkan Roslin

Håkan är med i årets arrangörsgrupp. Håkan är inflyttad från Umeå till Malmö 2010 och medlem i KFÖ sen några år tillbaka. Fiske och paddling i både hav och fjällälvar är den ultimata combon tycker Håkan som ser fram emot att få uppleva Tjäröfestivalen för första gången.

 

Anne-Grethe Holt

Anne-Grethe är havspaddlare och fotograf som även i år kommer att dokumentera festivalen i ord och bild.

Markus Stenman

Har Hällaryds skärgård som “hemmavatten”. Gillar alla aktiviteter som har med vatten i någon form att göra.

Tillsammans med Anna-Karin håller Markus bland annat i kontakten med restaurang och boende på Tjärö.

Anna-Karin Stenman

Hällaryds skärgård har blivit ett andra hem efter många år. Anna-Karin tycker fortfarande att paddling är en utmaning och paddlar hellre än bra.

Tillsammans med Markus håller Anna-Karin bland annat i kontakten med restaurang och boende på Tjärö.

Loui Kuhlau

Loui ansvarar för den grafiska designen till Tjäröfestivalen.

Kanotföreningen Öresund i Malmö arrangerar Tjäröfestivalen. Du hittar mer information om vår klubb och verksamhet på vår hemsida.
Aterra – Paddling Surfing Cruising. Med affär i Helsingborg. Aterra är bussiga och har sponsrat festivalen under flera år.