Turpaddling

Turpaddling med Friluftsfrämjandet i Blekinge

Precis som under tidigare Tjäröfestivaler kommer Friluftsfrämjandet i Ronneby och Karlshamn erbjuda guidad turpaddling runt Tjärö med lokala guider.

Exakt upplägg för årets turpaddlingar är inte klart ännu, men det kommer vara minst en varje dag.

Katarina Hansell, Friluftsfrämjandet
Gourmetpaddling – med Anders Repfennig och Martin Persson

Det är inne att äta ute! Också på detta års Tjäröfestival fortsätter Martin ”KlipparMartin” Persson och Anders Repfennig att inspirera till en guldkant på tillvaron, även under friluftslivet. De tycker det är viktigt att samlas och äta gott även i det fria. Man har oftast tid till samkväm o trevlig matlagning plus att det ju smakar väldigt gott när man är ute. Detta är ett härligt sätt att njuta av naturen.

Mer om Anders och Martin: Anders började paddla för ca 12 år sedan. Efter att ha seglat i skärgården utan möjlighet att komma nära de riktiga godbitarna intill land, väcktes tanken på kajak. Första egna kajaken köpte Anders i början av en december för att kunna vara med på ett kajakjulbord. Efter den paddlingen så fattade han att kajakpaddling och mat hör ihop. Martin gjorde sin första paddling med en övernattning till Hanö i en lånad kajak och upptäckte då att det fanns plats för lite extra lyx i en kajak. ”Varma koppen” gör sig inget besvär i packningen då det finns betydligt roligare mat än så.

Martin Persson och Anders Repfennig