Vanliga frågor

När börjar det på fredag?
Första programpunkten börjar kl 13.

När slutar det på söndag?
Programmet slutar vid lunch.

Varifrån utgår man bäst när man ska ta sig ut till Tjärö?
Vi rekommenderar att lägga i i Järnavik. Därifrån är det en kort paddeltur på drygt 2 km ut till Tjärö.

Var kan man ställa bilen?
Det finns gott om parkeringsplatser i Järnavik, nära vandrarhemmet och hamnen.

Finns det möjlighet att hyra kajak?
Självklart! Om du inte har egen kajak – eller har svårt att frakta din kajak till Tjärö kan du hyra kajak hos Paddelkompaniet i Järnavik, Svalemåla kanotcentral som ligger endast 1 km öster om gästhamnen på Tjärö, Karlskrona Kajak och Nytäppet

Hur är det med boendet?
Tältplats ingår i festivalpasset. Tjärö är ett naturreservat och länsstyrelsen i Blekinge har anvisat plats där man får tälta
Föredrar man att bo inomhus så kan man själv boka in sig på Tjärös hotell och vandrarhem. Tjäröfestivalen har förbokat ett antal rum som du kan få tillgång till när du anger att du ska stanna på Tjärö för att delta i festivalen. Rummen är reserverade till sista juni.

Hur är det med maten?
I festivalpasset ingår middagar på fredag och lördag kväll, hotellfrukostar på lördag och söndag morgon, samt lunchpaket på lördag.

Vilka förkunskaper krävs för deltagandet?
Deltagandet i Tjäröfestivalen förutsätter grundläggande paddelkunskaper och kunnande av kamraträddning samt simkunnighet.

När kommer mer information efter att man anmält sig?
Det kommer skickas ett informationsmail till alla deltagare under veckan innan festivalen.

När kan man anmäla man sig till de olika aktiviteterna?
Detta kommer man kunna göra på plats på Tjärö. Det blir kömingel på trädäcket vid restaurangen. Vill du säkert ha plats på ett specifikt pass så bör du köa tidigt.

Finns det en app?
Tjäröfestivalen har ingen app, men vi rekommenderar ARK56 appen som har kartor över området och paddelleder.

Var hittar jag en karta?
Du kan antingen ladda ner ARK56 appen eller en karta i PDF format från dem, som du kan skriva ut från dem. Du kan även skriva ut kartor från Lantmäteriet. Vill du hitta ett sjökort så finns t.ex Navionics

Kommer jag bli blöt?
På flera programpunkter finns det möjlighet att bli blöt. Om du har en våt- eller torrdräkt rekommenderar vi att ta med den. Men du kan också välja aktiviteter som t.ex turpaddling där avsikten inte är att bli blöt.

Vad händer om jag inte kan komma?
Blir du sjuk och inte kan komma, så kan vi återbetala en del av avgiften mot läkarintyg.
Får du förhinder av andra slag, så kan du sälja biljetten till någon annan. Tjäröfestivalen måste dock få reda på detta eftersom vi behöver ha korrekta uppgifter om deltagarna.
Kontakta info@tjarofestivalen.se