UT PÅ TUR ALDRI SUR

Turpaddling under ledning av lokala guider har alltid varit en viktig del av Tjäröfestivalen. Sedan starten har Friluftsfrämjandet hållit i detta med lite olika ledare men den trogna duon Bengt & Bengt har ställt upp varje år, vilket vi är mycket tacksamma för. Vi pratar alltså om Bengt Ignell och Bengt Sjögren som även i år bjöd paddlarna på sin kunskap om skärgården.

Förutom Friluftsfrämjandet hade vi i år lyckats engagera en ny ledare, nämligen Staffan Käll som också känner dessa vatten som sin egen handske.

När KFÖ tog över ansvaret för festivalen blev vi kontaktade av Anders Repfennig och Martin KlipparMartin Persson som gärna ville starta gourmetpaddlingar. Visst – vi är öppna för allt nytt – och efter en lite försiktig start har detta utvecklats till ett otroligt lyckat koncept med paddlingar som snabbt blir fulltecknade. Troligen spelar både den spännande matlagningen och ledarnas stora entusiasm en viktig roll. Mat smakar gott ute!

Tyvärr har vi i år inga bilder från dom ”vanliga” turpaddlingarna – fotografen var på land, men gourmetpaddlarna har skickat oss lite bilder så vi kan få en inblick i hur det kan gå till på en gourmetpaddling.