MAT PÅ TUR

Kanotföreningen Öresund – som alltså arrangerar Tjäröfestivalen numera – satsar på god och vällagad mat på sina långfärder. Deltagarna delas in i matlag och ofta tillagas både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Alla hjälps åt och man lär sig mycket om mat på tur.

Även på Tjäröfestivalen kan deltagarna lära sig mer om matlagning ute i naturen. Ulrike Richter från KFÖ håller kursen Vild mat på paddelturen där deltagarna lär sig tillaga vad man kan hitta både på land och i vattnet. Kanske med lite fokus på tång som är Ulrikes stora intresse.

Vild mat på paddelturen är en kurs på land, – vill man kombinera med lite paddling kan man satsa på KlipparMartin som på sina gourmetpaddlingar lär ut hur man kan sätta guldkant på turmaten.

I år blev det en paddling runt Tjärö med matstopp vid grillplats på vägen där det bjöds på 3-rätters smakmeny: Crepes med räkfyllning, lax och äppelpaj.

Mycket skratt och glädje på båda dessa pass!

På hemvägen mötte vi SUP-passet som verkade stå stabilt på sina brädor.