Program

Under Tjäröfestivalen kommer det finnas tillfälle för turpaddling, att gå kurser i havskajak med olika inriktningar och på olika nivåer, att välja bland ett bredd erbjudande av prova-på aktiviteter, delta i en täljverkstad och mycket, mycket mer! Programmet är under utveckling och uppdateras löpande.

Turpaddling kommer hållas i av Friluftsfrämjandets guider samt erfarna lokala paddlare. Tillsammans kommer de se till att det finns både kortare och längre turer under festivalens alla dagar.

Kurser kommer erbjudas med en bredd inriktning: teknik, roll, räddning, grönlandspaddling, navigation, mm. Det kommer även finnas möjlighet att ta ett grönt paddelpass, eller att vara med på passet i övningssyfte.

Mer än bara paddling! I Tjärös utmärkta terräng och vatten kommer det bli möjligt att ge sig ut på en runda swim- eller trailrun. Föredrar man snarare att varva ner så har vi bokat den vedeldade bastuflotten som ligger och guppar vid en boj en bit ut från Lerhallsbryggan. Det erbjuds även yogapass både på morgonen och eftermiddagen, samt yoga på stand up paddle-brädor! En annan nyhet för i år är täljverkstaden under mottot Plastbanta!, där kan du tälja skedar, smörkniv, ätpinnar, stormpaddel eller något annat du kommer på. Du kommer även kunna informera dig om bl.a. Svenska Kanotförbundet samt besöka olika utställare.

Efter en god middag på Tjärös restaurang blir det dags för kvällsprogram på både fredag och lördag. På fredag kväll kommer Karin Åmossa föreläsa kring temat: Jag vill nog leva som kajaknomad, egentligen – om drivkraften att paddla långt. På lördag kväll blir det levande musik på trädäcket vid restaurangen.