Program

Under Tjäröfestivalen kommer det finnas tillfälle för turpaddling, att gå kurser i havskajak med olika inriktningar, att prova på surfski, att delta i en täljverkstad och mycket, mycket mer. Programmet är under utveckling och uppdateras löpande, nedan presenteras det som är spikad och klart.

Turpaddling kommer hållas i av Friluftsfrämjandets guider samt de lokala paddlarna Anders Repfennig och Martin Persson. Tillsammans kommer de se till att det finns både kortare och längre turer under festivalens alla dagar.

Kurser kommer erbjudas med en bredd inriktning, bl.a. kommer det att! bli möjligt att paddla upp för grönt paddelpass och Håkan Ekstedt från Svenska Kanotförbundet kommer att hålla i teknikträning på blå nivå för den som siktar mot blått paddelpass. Anders Kristensson, välmeriterad instruktör i Kanotföreningen Öresund håller kurser i Teknik och Manövrering. Björn Thomasson som ritar och konstruerar kajaker för amatörbygge och för kommersiell tillverkning kommer hålla kurser i grönlandspaddling. Paul Hansson med lång erfarenhet av navigering både inom havskappssegling och kajakpaddling lär dig hur du hittar rätt och hur du planerar din paddeltur med hänsyn till vind och vågor. Karin Åmossa och Martin Hauffman lär dig rolla – både du som är nybörjare och du som har fastnat lite i steget.

Täljverkstad är en nyhet på årets festival! Lennart Pranter och Kim Fejgin håller i verkstaden där kan du tälja skedar, smörkniv, ätpinnar, stormpaddel eller något annat du kommer på. Mottot för verkstaden är plastbanta!

Mer än bara paddling! I Tjärös utmärkta terräng och vatten kommer det bli möjligt att testa swim- och trailrun under ledning av Elisabet Corengia. Tina Bergström kommer erbjuda yogapass både på morgonen och som eftermiddagspass. Alla är välkomna såväl nybörjare som avancerade yogautövare. Katinka Ingves kommer att informera om Svenska Kanotförbundet och om Paddelpasset. Katinka kommer även att hålla i en tipspromenad.
På Tjärö finns en vedeldad bastuflotte som ligger och guppar vid en boj en bit ut från Lerhallsbryggan. Och den har vi såklart bokat till Tjäröfestivalens deltagare! Karin Åmossa kommer föreläsa kring temat: Ett liv som kajaknomad-Om drivkraften att paddla långt.