Turpaddling

Friluftsfrämjandet i Ronneby och Karlshamn kommer erbjuda ett antal kortare och längre guidade turer alla dagar under festivalen. Friluftsfrämjandet i Ronneby och Karlshamn har under många år tagit med sina medlemmar på olika kajakturer längs med Blekinges kust under trygga förhållanden och har därmed både stor lokalkännedom och vana av att guida grupper med kajakpaddlare. Under turerna kommer skärgården runt omkring Tjärö att utforskas, och turerna kommer även följa delar av Arkipelagruttens – ARK 56s – nya kajakleder, som invigs den 2 juni i år.

Läs mer om Friluftfrämjandets ledare på vår blogg!

Paddlare från Friluftsfrämjandet på tur i fint vinterväder.

Förutom Friluftsfrämjandet återkommer i år även de lokala paddlarna Anders Repfennig och Martin Persson med sin variant av turpaddling med gourmettema:

Vart färden går och vad som finns med som ett smarrigt inslag är än så länge en väl förborgad HEMLIGHET. I år hoppas vi på att kunna överraska med en bla en spektakulär efterrätt. Garanti på att den inte serverats på det sättet på den ön tidigare.. Karaktären på turen är att alla skall med. Vid hårt väder så kommer turen att anpassas efter förhållandet. På samma sätt som i fjol kommer vi ha möjligheten att dela gruppen när vi paddlar hemåt efter rasten. Det finns alltid de som vill vara mer eller mindre äventyrliga.

Anders började paddla kajak för ca 8 år sedan, efter ha seglat i skärgården och inte haft möjlighet att komma till de riktiga godbitarna väcktes tanken på kajak. Första egna kajaken köptes i början av december för att kunna vara med på ett kajakjulbord. Efter att ha hämtat den i Karlstad och hemfärd i snöstorm så gick paddlingen bra. Och han fattade att kajakpaddling och god mat hör ihop.

Martins första paddling blev en övernattningstur till Hanö i en lånad kajak. Upptäckten blev då att det behövdes. Han paddlar gärna på vinterhalvåret, helst med övernattning och sätter då gärna guldkant på tillvaron med god mat och dryck. Ingen varma koppen göre sig besvär på laddningen. Han håller också i lite paddelkurser.