Mer än bara paddling!

Yoga med Tina Bergström

Yoga och att paddla havskajak är två stora intressen av Tina Bergström, och det tog inte lång tid förrän hon kände att dessa två aktiviteter var som skapta för varandra. Tina har erfarenheter av att undervisa i yoga sedan 2006, och kommer under festivalen hålla eftermiddagspass där du kan varva ner efter paddlingen, samt morgonpass där du kan värma upp och komma igång inför dagens paddling.

Nyhet för i år är att Tina även kommer hålla i pass där du kan prova yoga på SUP! SUP Yoga är en speciell upplevelse då man rör sig i harmoni med naturen och vattnets rörelse. Core musklerna och balanssinnet får sig en extra utmaning. Dessa pass anpassas efter väder och vind och alla kan vara med.

Tina är Yoga Alliance certifierad inom Virya Yoga vid Nordiska Yogainstitutet och har utbildningar inom yogaterapi och restorative yoga. Virya yoga är en dynamisk yogaform som både stärker och mjukar upp kroppen, samt där varje position preparerar och leder in till nästa. Tina är även medlem i Kanotföreningen Öresund och en del i arrangörsgruppen för Tjäröfestivalen.

Täljverkstad med Lennart Pranter och Kim Fejgin

I år blir det täljverkstad på Tjäröfestivalen med motto plastbanta! Lennart Pranter och Kim Fejgin håller i verkstaden där kan du tälja skedar, smörkniv, ätpinnar, stormpaddel eller något annat du kommer på.

Lennart har sina rötter vid Stora Lees fina paddelvatten och skogarna i Värmland. Därför är det kanske inte mycket att undra på var hans fascination för naturen och hans stora intresse och kunnighet i att jobba med naturmaterial som trä härrör från. Lennart har under flera år ordnat en mycket populär paddelverkstad för Kanotföreningen Öresunds medlemmar.

Kim Fejgin slöjdar sedan några år tillbaka passionerad på sin fritid, och har under vintern och våren hållit i ett antal täljkvällar för nybörjare i Malmötrakten. Är du intresserad i att tälja en sked så har du kommit helt rätt hos Kim!

Trail- och swimrun med Elisabet Corengia

Elisabet Corengia paddlar i Kanotföreningen Öresund, och på långfärder ger hon sig inte sällan ut på en löptur efter dagens paddling. På Tjärö finns några terrängrundor och en swimrun-bana som hon såklart är sugen på att testa, och det är bara att hänga på! Att välja bland finns 3 km på knixiga stigar med fina vyer eller en lite lättare väg på 1,5 km genom hagar och på klipphällar. Om man vill utmana sig lite mer kan man även kombinera 2 km löpning med 700 m simning – totalt 8 sim- och löpsträckor på Tjärö och upp till utsiktsplatsen på Stolpön.

Upptäck Tjärö med hjälp av hittaut-projektet

Hittaut-projektet under ledning av orienteringsklubben Stigmännen Karlshamns OK har ett flertal checkpoints på Tjärö.  Karta och instruktioner kan fås på plats, sedan är det bara att ge sig ut på upptäckt! Väljer du att registrera dig och dina checkpoints på Hittaut-sidan kan du till och med vara med på vinstdragning senare under hösten.

Bastubåten

Varva ner med att bada bastu på fredag och lördag eftermiddag/kväll – Tjärös bastubåt är bokat!