Kvällsprogram


Föreläsning med Karin Åmossa

Karin paddlar långt när hon får tillfälle och till jobbet till vardags. Att sätta paddeln i vattnet och låta kajaken glida framåt är en oslagbar känsla oavsett mål. Tillsammans med livskamraten Martin Hauffman har hon gjort både misslyckade och lyckade långpaddlingar, och för att överleva på haven fuskar de i så många grenar de kan. På fredag kväll kommer Karin berätta om deras äventyr på sin föreläsning Jag vill nog leva som kajaknomad, egentligen – om drivkraften att paddla långt:

Sommaren 2014 hade vi paddlat två veckor på Grönland, och så efter det ett par veckor nedför västkusten i Sverige. Ändå var jag inte nöjd.

–  Ska vi inte paddla hela svenska kusten?, började jag. Jag vill veta hur det känns att inte behöva paddla tillbaka. Jag är trött på att det alltid ska ta slut liksom redan innan det börjat, trött på att vända hem efter helgen, långhelgen eller semesterveckan.

–  Ska vi paddla en hel kust så ska vi paddla den norska, svarade Martin…

Karin kommer att prata om drivkraften att paddla långt och om lärdomar som kommer genom att vara ute längre än vad väderprognosen sträcker sig. Den som vill kan få reda på hur man håller dunsovsäcken torr efter veckor av ihållande regn, höra om misstag som aldrig borde ha gjorts och, förutom 100-dagarsturen 2015, om en paddling med personliga rötter i andra världskrigets flyktingvåg från Finland till Sverige.

I skrivande stund planeras en långtur från norsk-ryska gränsen i norr till hällristningarna i Alta, eller kanske till Tromsö. Hur det går med det vet vi ju inte förrän efteråt, och det är ju det som är grejen med äventyr!

Levande musik med Dtour

På lördag kväll bjuds det på levande musik på trädäcket vid restaurangen. Det är Calle Svensson Lenander and Joakim Nilsson från Dtour som kommer spela lugn laidback rock – både egna låtar och covers. Så häng kvar efter middagen och njut av stämningen och gemenskapen med gamla och nya paddelkompisar!