På besök

På årets festival kommer vi få besök av en hel del utställare och organisationer. Ta tillfället i akt att informera dig och få tips och råd!

Katinka Ingves från Svenska Kanotförbundet kommer finnas på plats och informera bl.a. om europeiska paddelpasset (EPP), Kanotförbundets utbildningar t.ex. för havskajakledare och inom grundläggande säkerhet och räddningsteknik (GSRT), samt vilket stöd i form av utbildningar Kanotförbundet erbjuder för föreningar. Missa inte Katinkas tipspromenad!

Helikopter från sjöfartsverket och Sjöräddningssällskapet

På fredag efter kl 16 planeras det besök av den räddningshelikopter som är baserad i Blekinge, SAR-Helikopter SYD. De kommer dels för att informera och visa upp hur de arbetar, men också för att lära sig av oss hur vi paddlare tänker runt säkerhet och vad vi gör när något händer. Blir det skarpa larm på fredag så görs ett andra försök på lördag efter kl 16, då det även planeras för besök av Sjöräddningssällskapet från Hörvik.

Aterra i Helsingborg drivs av Leif Davidsson och hans team, som älskar upplevelserna och äventyren de skapar åt sig själva och sina kunder. Aterra arrangerar bl.a. kurser för havskajak, surfkajak, forskajak och surfski. Aterra är också sponsor till Tjäröfestivalen och kommer erbjuda prova-på i surfski.

Bakom Enok grönlandspaddel finns den hängivna havskajakpaddlaren Dag Olsson Tegelmark. På Tjäröfestivalen kommer du kunna testa Enok grönlandspaddlar i olika storlekar och modeller anpassade för långfärd, roll, tung motvind eller surf. Särskild fokus ligger på att paddeln skall vara lättsam att paddla med i alla förhållanden, skonsam för leder och energieffektiv. Genom att prova kan du känna skillnad och hitta rätt paddel för just dig.


Butiken Onwater i Lund kommer att ställa ut på festivalen. De är specialiserade på vattensport med ett stort utbud av våtdräkter, våtskor, handskar och kajakkläder. De har större delen av Prijons utbud av kajaker hemma och även kajaker från Tahe och Exo finns i lager. Utöver kajak har de även ett stort utbud inom stand up paddleboard, vilka kommer att användas på SUP-yogan på festivalen. Onwater ser vattensport som en mycket positiv aktivitet med otroliga möjligheter att uppleva natur, fart och samtidigt få bra fysisk träning. Förutom försäljning i de två butikerna i Karlstad och Lund erbjuder Onwater även uthyrning, kurser och olika camps.P-Invent kommer till festivalen för att visa sin TROLLER, en kombinerad transport- och lastningsvagn för kajaker.

Solcellsprodukter som bör vara av stort intresse för alla paddlare kommer visas av Bright-Product

Melker of Sweden (www.melkerofsweden.se) kompletterar listan över utställare för årets festival. Melker grundades 2015 av Pelle Stafshede, som beskriver filosofin bakom företaget så här: 

We are in business to make a difference, having a great time doing it!

An interplay between the environment, ethics and economy is strategically important to us – making it possible to make a difference for real.