På besök

På årets festival kommer vi få besök av en hel del utställare och organisationer. Ta tillfället i akt att informera dig och få tips och råd!

Katinka Ingves och Håkan Ekstedt från Svenska Kanotförbundet kommer finnas på plats och informera bl.a. om europeiska paddelpasset (EPP), Kanotförbundets utbildningar t.ex. för havskajakledare och inom grundläggande säkerhet och räddningsteknik (GSRT), samt vilket stöd i form av utbildningar Kanotförbundet erbjuder för föreningar. Missa inte Katinkas tipspromenad!

Aterra i Helsingborg drivs av Leif Davidsson och hans team, som älskar upplevelserna och äventyren de skapar åt sig själva och sina kunder. Aterra arrangerar bl.a. kurser för havskajak, surfkajak, forskajak och surfski. Aterra är också sponsor till Tjäröfestivalen och kommer erbjuda prova-på i surfski.

För entusiasterna Niklas Månsson och Jonas Hillerbratt bakom Karlskrona kajak är kajakpaddling en fantastisk naturupplevelse, men även en träningsform. Deras vision är att alla ska få möjlighet att komma ut och paddla på hav, sjöar eller åar, enligt mottot: Alla kan paddla! För detta erbjuder Karlskrona kajak även kurser, guidade turer och uthyrning – har du till exempel inte egen kajak så kan du hyra kajak här inför festivaldagarna.

Bakom Enok grönlandspaddel finns den hängivna havskajakpaddlaren Dag Olsson Tegelmark. På Tjäröfestivalen kommer du kunna testa Enok grönlandspaddlar i olika storlekar och modeller anpassade för långfärd, roll, tung motvind eller surf. Särskild fokus ligger på att paddeln skall vara lättsam att paddla med i alla förhållanden, skonsam för leder och energieffektiv. Genom att prova kan du känna skillnad och hitta rätt paddel för just dig.


Butiken Onwater i Lund kommer att ställa ut på festivalen. De är specialiserade på vattensport med ett stort utbud av våtdräkter, våtskor, handskar och kajakkläder. De har större delen av Prijons utbud av kajaker hemma och även kajaker från Tahe och Exo finns i lager. Utöver kajak har de även ett stort utbud inom stand up paddleboard, vilka kommer att användas på SUP-yogan på festivalen. Onwater ser vattensport som en mycket positiv aktivitet med otroliga möjligheter att uppleva natur, fart och samtidigt få bra fysisk träning. Förutom försäljning i de två butikerna i Karlstad och Lund erbjuder Onwater även uthyrning, kurser och olika camps.